Hayatın amacı; bilgi, düşünce değil, bunları eyleme geçirerek sonuca ulaşmaktır...
Mutlu olabilmek ve devamlı neşeli olmayı sağlayıp gülebilmek. Küçüklerin sevgi dünyasına girip zeki insanların saygı ve değerlerini kazanabilmek, anlamlı eleştiri, tecrübe paylaşımlarını kazanabilmek. Kötü çevre ve arkadaşların, doğru olan çizginizden sizi çıkarma çabalarına karşı durabilmeniz. İyiyi, güzeli, farklıyı anlamak, hayatın içinde en iyiyi bulmak. Arkanızda sağlıklı, eğitimli bir çocuk, faydalı olabildiğiniz iş ve sosyal hayatınızda birilerinin sizin varlığınızdan dolayı mutluluk ve huzur duyduğunu öğrenmektir.
Hayatın, başarı ile eş anlamlı olduğu düşüncesi kimi zaman farklı sonuçlar çıkarabilir. Herkesin hayatında gerçekleştirmek istediği farklı hayalleri ve idealleri vardır. Bence kimleri tanıdığımız, nelere sahip olduğumuz ve nerelere gittiğimiz, başarımızın gerçek öyküsü değildir. Başarı, daha iyiye, güzele ulaşabilmek adına devamlı çaba göstermemizdir. Biz insanlara faydalı olmaya çalışırken, ruhsal, psikolojik, duygusal, finansal vs birçok konuda kendimizi de sürekli geliştirecek olanaklara sahip olmuş oluyoruz.
Başarıya giden yolu, devamlı bakım halinde güçlendirmemiz gerekir. Dünyada başkaları için mümkün olan her şey, bizim için de mümkündür. Sorun, bizim diğer kişilerle aynı sonucu alıp almadığımız değil, sorun stratejidir. Önemli olan neyi, nasıl, nerede, ne zaman yapmamız gerekli olduğunu bilmektir. Güçlü olmanın temelinde, eyleme geçmenin yattığını unutmayın. Ancak anahtar; sevgi, neşe güven, kendimizi ve bağlı sistemimizi doğru yönetmekten doğan güçtür.
Bütün başarılı insanlar hayatlarında başarısızlıklar yaşadılar. İnsanlık tarihine çok fazla katkısı olan kişilerin yaşamlarını okursanız farkına varabilirsiniz... Bu kişilerin hayatlarındaki değişmez gerçeği; başarılarını yaptıkları başarısızlıklara borçlu olmalıdır…
Einstein, dört yaşına kadar konuşamamıştı. Matematik dersinden çok başarısız olduğu için ilkokuldan atılmıştı. Oysa şimdi biz onu yüzyılımızın en büyük dehalarından biri olarak görüyoruz.
Müzik öğretmeni Beethoven‘a; besteci olması imkansız! demişti. Oysa o, insanlık tarihinin en büyük bestecilerinden birisi oldu. Meşhur dokuzuncu senfonisi‘ni yazdığında Beethoven tamamen sağırdı!
Barış Manço müzik dersinden ikmale kalmıştı! Ölümünün ardından bile, Barış Manço şarkıları günümüzde tüm çocukların dillerinde ve yüreklerde…
Başarısızlık hayatın bir parçasıdır.
Burada önemli olan, o başarısızlık durumdan başarılı olmak için ne öğrendiğinizdir.
Ayağa kalkıp devam etmeniz ve mücadele etmenizdir.
“Başarı için plan yapmıyorsanız, o zaman hükmen başarısızlığı planlıyorsunuz demektir” Townsend
Düşüncelerimizi eyleme geçirip, başarılı sonuçlar almamız dileğiyle...